zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Védelemmel ellátott záraktól az ajtórácsokig, avagy így védekezhetünk a betörők ellen

A betörések még manapság is nagyon gyakoriak. Sokan csak legyintenek, hogy hozzájuk úgysem törnek be, nincs is mit elvinni, de nem is hinnénk, hogy mi minden lehet érték egy betörő számára, és meglehet, hogy nem rejtegetünk vagyonokat, de a betörők pár elektronikai berendezésért is betörhetnek hozzánk. Érdemes tehát védekezni ellenük még akkor is, ha úgy érezzük, minket el fognak kerülni. Az első lépés, ha megfelelő minőségű ajtót, és hozzá védelemmel ellátott zárat választunk.

A védelemmel ellátott zárak a leggyakoribb betörési módszerek ellen védenek. A masszívan anyagból készült zárak ellenállnak a savazásnak és a fúrásnak, a bonyolultabb szerkezet pedig az egyéb manipulációs módszereknek. Emellett arra is érdemes figyelni, hogy olyan személy tegye fel a zárat az ajtóra, aki valóban ért hozzá, ugyanis a vannak olyan módszerek, melyet a tapasztalatlanságot használják ki. Ha például nem a megfelelő méretű zárbetét kerül fel az ajtóra, akkor azt a zártörés módszerével könnyen ki lehet nyitni. Ezt a hibát pedig egy laikus könnyen elkövetheti.

Nem túlzás az ajtó vagy az ablakrács?

A másik módja a védekezésnek, ha ablak és ajtórácsban is gondolkodunk. Elsőre túlzásnak tűnhet, ugyanakkor mégis olyan védelmet nyújthat, ami miatt biztonságosabbá tehetjük az otthonunkat. Az ajtórács esetében is figyelni kell arra, hogy a megfelelő zár kerüljön a rácsra, hiszen egy silány zárral a rács is könnyen feltörhető, így nem fogja a funkcióját maradéktalanul ellátni. Ugyanakkor sok esetben elrettentő erővel bír, ahogy a minőségi zárak is, hiszen ezeket több idő feltörni, nagyobb zajjal is jár, a betörők pedig szeretnek biztosra menni, és olyan ajtón próbálkozni, ahol kicsi a lebukás veszély.

Ablakrácsot akkor érdemes feltetetni az ablakra, ha az ablak annyira alacsonyan van, hogy bárki bemászhat rajta, illetve ha ez az ablak olyan helyen van, ami nem túl forgalmas, tehát senkinek sem tűnik fel, ha valaki éppen bemászna rajta, illetve betörné. Nem is gondolnánk, de a betörések egy jó részét ablakon át követik el, így nem árt ezeket is védeni, nemcsak a bejárati ajtót.