ajtónyitás pécs, zárnyitás pécs, zárszerelés pécs, zárjavítás pécs, zárcsere pécs, lakatos pécs

Mikor hívjuk a zárszerelőt?

Sosem árt, ha egy megbízható zárszerelő telefonszáma el van mentve a telefonunkba, ugyanis sosem tudhatjuk, mikor lesz erre a telefonszámra szükség. A zárszerelőt ugyanis nemcsak akkor hívhatjuk, ha zárat kell cserélni, bár kétség kívül ilyen esetekben mindenképp hívni kell, hiszen az a biztos, ha ezt a műveletet szakember végzi el. Természetesen az egyszerűbb zárakat akár mi magunk is kicserélhetjük, ám a bejárati ajtó otthonunk első védelmi vonala, így fontos, hogy biztosan jól legyen feltéve a zár. Emellett a bonyolultabb és biztonsági zárakat nem olyan egyszerű felszerelni, így jobb, ha olyan végzi el a feladatot, aki valóban ért is hozzá.

Emellett azonban számos olyan baj lehet a zárral, amikor szerelőre lesz szükség. A zárcsere helyett néha elég a zárbetét csere, és ezt is jobb, ha szakemberre bízzuk. Emellett megeshetnek olyan balesetek is, amikor például a kulcs a zárba törik. Ilyenkor érdemes szakembert hívni, mert ő a zár megrongálása nélkül fogja tudni orvosolni a problémát, és kiszedni a beletört darabot. Ha van pótkulcsunk, akkor márt bent is leszünk a lakásba zárcsere nélkül. Persze előfordulhat, hogy a zárba nem tört bele a kulcs, de kinyitni mégsem tudjuk. Ilyen eseten is segíthet nekünk a zárszerelő.

Karbantartási munkára is hívhatunk zárszerelőt, avagy a zártisztításért is érdemes fizetni?

A zárak szerelése mellett szükség lehet a zárak karbantartására vagy tisztítására is. A zárak ugyanis a rendszeres használatnak és az időjárás viszontagságaink köszönhetően egy idő után elhasználódhatnak, ennek pedig az lesz a vége, hogy a zár akadni fog. Ezen a zsírozás néha csak ront, mert sokan nem a megfelelő kenőanyagot használják. Ha a zár akadni kezd érdemes szerelőt hívni, aki megnézni, hogy mi okozza a problémát, és a megfelelő kenőanyaggal fogja orvosolni a problémát, de ha szükséges, akár zárat vagy zárbetétet is cserél.

Ha zárszerelőt hívunk olyan esetben, amikor kint ragadtunk az otthonunkból, készüljünk fel, hogy a szerelő kérni fog valamilyen iratot, amivel igazoljuk, hogy a saját otthonunkba szeretnénk bejutni, és nem valaki máséba.