lakatos Pécs, pécsi lakatos, zárszerelés, zárszerelés Pécs, zárnyitás, zárnyitás Pécs

Mit tudnak a bevésőzárak és a másodzárak?

Manapság már rengeteg zártípus közül tudunk válogatni akkor, ha valamilyen oknál fogva zárcserére kerül a sor. Jó, ha azonban vásárlás előtt kicsit utána olvasunk annak, hogy a többféle fajta közül melyik mit tud, hova, és hogyan szerelhető be, illetve hogy milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik. Mielőtt ezekről informálódnánk, ne vegyünk zárat, hiszen könnyen lehet, hogy egyszerűen rossz típusú mellett fogunk dönteni, ha csupán a megérzéseinkre bízzuk a dolgot.

Hol használják a bevésőzárakat leggyakrabban?

A bevésőzárakat értelemszerűen a bejárati ajtó élébe bemarva, bevésve helyezik be. Szerkezete lehet váltós, hordógörgős, vagy csapdanyelves is. A bevésőzárak előlapja lehet keskeny, illetve széles. Több típust is megkülönbözhetünk köztük, így találhatunk hagyományos, tollas kulcsos fajtát, illetve olyat is, amely cilinder betéttel működik.

A hagyományos fajtát leggyakrabban a panellakások, régebbi típusú lakások, illetve a kapuk esetébe szokták használni, így ez elég elterjedt zártípusnak számít. A cilinderes verzió már valamivel drágább, ám modernebb eszköz, mely nem csak maga a zárbetéttel, de ez törésvédő pajzsrésszel is rendelkezik. Ezt a típust manapság már nagyon sok helyen szokták használni.

A bevéső zárak léteznek pánikfunkciós kivitelben is, és beszerelhetőek fám, fa, és műanyag ajtóba egyaránt.

Mik azok a másodzárak?

A másodzárak, nevükből is adódóan azok a zárak, melyek a főzár mellé vannak beszereltetve biztonsági okokból. Manapság léteznek olyan másodzárak, amelyek strapabíróbbak, és erősebbek, mint maga a főzár. Ezek a zárak mindig a bejárai ajtó belső felületére vannak felszerelve, vásárlás során több fajtából is tudunk választani. Ide tartoznak a hagyományos, tekerőgombos változatok, illetve a Lob vagy Elzett gyártmányú másodzárak is.

zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Ezekkel a leggyakrabban egyébként régi bérlakások, téglaépületek, vagy panellakások ajtóin találkozhatunk. Kevesen tudják, de a hevederzár is egyértelműen a másodzárak csoportjába tartozik, melyek kaphatóak függőleges, vagy vízszintes változatban is. A hevederzárak rengeteg betörést akadályoznak meg, hiszen kivédik a leggyakrabban használt betörési módszerek nagy részét (mint a felfeszítés, betörés, fúrás…).

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 381 3800-as telefonszámon vagy a zarszervizpecs@gmail.com e-mail címen!