zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Így tartsuk távol otthonunktól a betörőket az ünnepek alatt!

A karácsony a szeretett ünnepe, ilyenkor az emberek rengeteg dolgot próbálnak elintézni, és fejben tartani. Legyen meg mindenkinek az ajándéka, legyen idő azt még ezeket becsomagolni, és süljön meg a karácsonyi menü is. Általában vagy mi várjuk a vendégeket, vagy mi utazunk el a rokonokhoz, akár több napra is. Ebben az időszakban sem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy sok betörő pont ezeket a napokra készül, árgus szemmel figyelik a lakásunkat, és alig várja, hogy kifossza otthonunkat, míg mi boldogan karácsonyozunk szeretteink körében.

Nehezítsük meg a betörők dolgát, míg mi távol vagyunk

Legyen szó akár a közelgő karácsonyi ünnepekről, akár egy hosszabb hétvégéről, az biztos, hogy a betörők ezekben az időszakokban egyáltalán nem lazsálnak! Alig várják a megfelelő alkalmat, hogy kifosszák az otthonokat addig, míg a lakástulajdonos messze tartózkodik. Ilyen esetben nagy valószínűséggel az illető már napok, vagy akár hetek óta szemmel tart bennünket, és pontosan tudja, mikor utazunk el, sőt sokszor még azt is, hogy hol tartózkodunk, és mennyi időre vagyunk távol az otthonunktól. De mégis honnan tudja meg ezeket? Sajnos a legtöbbször tőlünk.

Nagyon gyakran esünk abba a hibába, hogy induláskor kiposztoljuk a különböző közösségi oldalakra, hogy éppen hova tartunk, kikkel utazunk, sőt még azt is közzé szoktuk tenni, hogy hány napot fogunk itt tölteni. Belegondoltunk már abba, hogy ezeket a posztokat valójában kik olvassák?

Nem biztos, hogy minden esetben a kedves ismerőseink, és jóakaróink. Ne segítsünk a gazfickóknak azzal, hogy az orrukra kötünk mindent, ami az utazásunkkal kapcsolatos.
Indulás előtt néhány dolgot érdemes megtenni annak érdekében, hogy ne történjen nagy baj, míg nem tartózkodunk otthon. Rejtsük el szem elől az értéktárgyainkat, zárjuk be az ablakokat, engedjük le a redőnyöket, vagy húzzuk be a sötétítőfüggönyt, hogy kintről senki ne tudjon bekukucskálni hozzánk.

zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Több napig tartó utazás előtt mindenképpen fontos ellenőrizni az ajtókat, és a zárakat, szükség esetén pedig, a biztonság kedvéért kicserélni azokat. Érdemes arról is meggyőződni, hogy a bejárati ajtónk megfelelő állapotban van-e, vajon ellen tud-e állni egy erősebb rúgásnak, vagy felfeszítésnek? Ha úgy gondoljuk, hogy nincs már valami strapabíró állapotban, akkor még az utazás előtt praktikus megejteni a cserét. Tartsuk észben, hogy ezek a befektetések biztosan meg fognak térülni! Ha lehetőségünk van rá, egy megbízható barátnak, vagy szomszédnak adjunk egy pótkulcsot, és bízzuk meg azzal, hogy néhány naponta járjon egyet a környéken, töltsön egy kis időt a lakásban, hogy a betörők ne legyenek biztosak abban, hogy valóban üresen hagytuk az otthonunkat.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 381 3800-as telefonszámon vagy a zarszervizpecs@gmail.com e-mail címen!