lakatos Pécs, pécsi lakatos, zárszerelés, zárszerelés Pécs, zárnyitás, zárnyitás Pécs

Ki állja a zárcsere költségeit: Az albérlő, vagy a lakás tulajdonosa?

Ha az ember kirepül a családi fészekből, csak nagyon ritka esetekben tud egyből a saját lakásába beköltözni. A legtöbbször marad az albérlet keresés, ahol akár egyedül, akár egyetemi társainkkal, vagy párunkkal is élhetünk.

Az albérletnek egyaránt megvannak az előnyei, és a hátrányai is, de ezzel a legtöbb ember tisztába is szokott lenni. Azt azonban kevesen tudják, hogy milyen buktatói vannak a lakás bérlésnek, illetve hogy milyen plusz, váratlan kiadások érhetnek bennünket, melyeket ki kell fizetnünk az albérleti díjon, és a rezsiköltségeken kívül.

Első körben nagyon fontos tisztázni, hogy körültekintően kell albérletet keresni. Attól, hogy úgy érezzük, megtaláltuk álmaink otthonát, még néhány dolgot érdemes tisztázni. Az a legjobb, ha a lakás tulajdonosa, és a bérlő egy jó, bizalmi kapcsolatban áll egymással. Ez a jó viszony azonban egy félreértés miatt hamar romokba tud dőlni, és vannak olyan helyzetek, amikor az ember már szinte menekülne az adott albérletből, hiszen úgy érzi becsapták, és kihasználták.

Minden azon múlik, hogy mit tartalmaz a bérleti szerződés

A szerződés átolvasására mindig szánjunk elegendő időt, és ha valami nem világos, akkor inkább azonnal kérdezzünk rá. A szerződés általában tartalmazni szokta az albérleti díjat, a rezsi költségeit, illetve a kaució összegét is. Ezek mellett azonban fontos, hogy minden, szóban elhangzott dolgot írásba foglaljuk, hiszen csak akkor tudjuk elkerülni később a kétértelmű helyzeteket, ha a szerződés minden fontos dolgot tartalmaz.

lakatos, lakatos Pécs, zárszerviz, zárszerviz Pécs, zárszervíz, zárrszervíz Pécs

Hosszú évek során ugyanis felmerülhetnek a lakás fenntartásával kapcsolatban olyan kiadások melyre valószínűleg sem a bérlő, sem a lakás tulajdonosa nem volt felkészülve. Legyen szó egy rosszul működő zárról, melyet haladéktalanul le kell cserélni, egy csőtörésről, vagy esetleg egy beázásról.

Ezekben a helyzetekben kell elővenni a bérleti szerződést, ahol, ha szerencsénk van, megtaláljuk azt a bekezdést, mely magába foglalja, hogy ezeket a kiadásokat a tulajdonosnak kell fizetnie. Ha szerződés átolvasását éppen ezért ne csapjuk össze, és ha nem vagyunk a dolgunkban biztosak, olvassuk át inkább többször, hogy biztosan ne érezzük magunkat kizsákmányolva, és becsapva a későbbiekben.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 381 3800-as telefonszámon vagy a zarszervizpecs@gmail.com e-mail címen!