zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Hogyan, és miként működnek a hengerzárak?

Ha egyszerű laikusként tekintünk a zárakra, akkor könnyen előfordulhat, hogy elveszve érezzük magunkat a hatalmas kínálatban. Napjainkban rengeteg ismert és használt zárszerkezet típus található meg a piacon, így ha csere előtt állunk, nem biztos, hogy egyedül kéne eldöntenünk, hogy pontosan milyen zárat vásároljunk meg. A hengerzárbetét az a zárbetét, melyet a mai napig a legtöbb bejárati ajtó esetében alkalmazni szokták a szakemberek.

Honnan kapta a nevét a hengerzár?

Ha nem vagyunk biztosak a döntésben, jobban járunk, ha kikérjük egy szakértő véleményét a zárakkal kapcsolatban. A hengerzár szerkezetét tekintve nem egy bonyolult szerkezet. Egy bronzból készült házban találhatunk meg egy hengert, ami körbe tud forogni, jó esetben csak a hozzá tartozó kulcs segítségével.

Ezen a hengeren megtalálhatunk olyan furatokat, melyekben rugóval kitámasztott, aprócska csapok kaptak helyet. Ezek a rugók képesek a csapokat a helyükön tartani, így megakadályozva azt, hogy a zár magától ki tudjon nyílni. Amikor a kulcs bekerül a zárszerkezetbe, ezek a csapok ugyanolyan állásba fognak rendeződni, így tudnak utat engedni a henger elfordulásának, így pedig ki tud nyílni a zár.

Ha zárcserére van szükségünk, a leggyorsabb, és legbiztonságosabb megoldás, ha szakemberre bízzuk a munkálatokat. Ha azt tapasztaljuk, hogy a zár akad, szorul, a kilincse lötyög, akkor nem érdemes tovább halasztani a dolgot, hiszen könnyen lehet, hogy egy napon nem fogunk tudni bejutni a saját otthonunkba. Már ilyenkor hívjunk ki szakembert, aki könnyen lehet, hogy meg is tudja szerelni az adott zárat, de ha nem, akkor szakszerűen el fogja tudni végezni a zárcserét.

zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Ne feledkezzünk meg róla, hogy csak nagyon ritkán sikerül tapasztalat nélkül, laikusként kicserélni, vagy éppen megszerelni a bejárati ajtónk zárát. Sok esetben a bütykölés is csak plusz időt vesz el tőlünk, majd végül idegesen, és fáradtan mégis szakembert kell tárcsáznunk. Sokkal gyorsabb, és költségkímélőbb, ha már az elejétől fogva inkább rábízzuk a munkálatokat.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 381 3800-as telefonszámon vagy a zarszervizpecs@gmail.com e-mail címen!