zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Ahová sose kerüljön pótkulcs

A pótkulcs egy jó lehetőség arra az esetre, ha valamiért nincs kulcsunk, és be szeretnénk jutni a lakásunkba. Ennek számos oka lehet, nem feltétlen kell a legrosszabbra gondolni, megeshet, hogy egy családtagunk otthon felejtette a kulcsát, és erre már csak az ajtóban ácsorogva jön rá.

Hogy ne kelljen az ajtóba rostokolva várnia a felmentő seregre, nem árt, ha van valahol kéznél egy tartalék kulcs. Igen ám, de hová tegyünk a kulcsot, hogy csak számunkra legyen könnyen hozzáférhető, de baj esetén mégis hamar beszerezhessük.

A legáltalánosabb megoldások nem feltéten biztonságosak. Még mindig sokan rejtik a kulcsokat a postaládába, a szemetes vagy a lábtörlő alá, de a meglazult térkő és a díszkő is jó helynek tűnhet. Pedig ezek egyike sem az.

A fifikásabbak a virágcserép földjét is megpróbálják rejtekhelyül, sőt egyesek, meg valamilyen zacskóba vagy tasakba is beteszik a kulcsot, hogy ne korrodálódjunk, de ez a hely is túl nyilvánvaló. A mágneses kulcsrejtő doboz is gyakori, de sajnos ez sem a legjobb megoldás, mert a betörők felismerik, ha felismerték, ki is nyitják.

Kompromisszumos megoldás, avagy hová tegyük a pótkulcsot

A pótkulcs elrejtésekor sajnos kénytelenek leszünk kompromisszumot kötni. Nem lesz könnyen hozzáférhető, viszont biztonságban lesz. A legjobb hely ugyanis az, amikor a kulcs inkább biztonságos helyen van, mintsem egy nyúlással elő lehet kapni.

Ez pedig akkor történik meg, ha egy megbízható rokon, vagy szomszéd kezébe adjunk, aki lehetőleg közel lakik, és sokszor tartózkodik otthon, így nagy rá az esély, hogy baj esetén otthon találjunk, és könnyen elkérhetjük tőle a kulcsot. Ha egy városba lakunk a rokonainkkal, akkor náluk is érdemes letétbe elhelyezni egy kulcsot, még akkor is, ha nem laknak éppenséggel közel.

Ha a munkahelyünket biztonságosnak ítéljük, akkor oda is kerülhet kulcs, de a könnyen nyitható öltözőszekrényekbe inkább ne tegyünk tartalék kulcsot. Az autó kesztyűtartója sem rossz megoldás, hiszen ott kevesen keresnének lakáskulcsot, emiatt fel sem fogják törni az autónkat, nekünk pedig kéznél lesz a kulcs.