zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

A zárfeltörés bűnözés vagy sport?

Sokan meg foknak lepődni, de vannak olyan zárfeltörők, aki ezt kvázi sportszerűen űzik. Ez már hazánkban is létező hobbinak számít, de vannak olyanok is, akik már tökélyre fejlesztették a zárak kinyitását. Félreértés ne essék, ők nem betörők. Sok esetben hackerektől van szó, akik biztonsági rendszerek helyett vagy mellett zárakat nyitnak ki. Igazából a kihívás hajtja ezeket az embereket, akik a virtuális tér helyett a valóságban is ki akarják próbálni a tudásokat. Mi is lehetne erre megfelelőbb, mint egy hagyományos ajtózár?

Vannak olyanok is, akik biztonsági szakemberek, és különleges élménynek tartják, hogy a virtuális biztonság területéről átnyergelni fizikai biztonságra. És hogyan is tudnánk megmondani, melyik a legbiztonságosabb zár, ha nem teszteljük le? Inkább egy hobbi zárfeltörő, mint egy profi betörő, nem igaz? Ezzel a zárak hibáira és gyengeségeire is rá lehet jönni, és arra is, hogyan lehet megvédeni a különböző betörési módszerek ellen. Ez fejlesztésre ösztönözheti a gyártókat is, hiszen ha egy YouTube videóban pillanatok alatt kinyitják a cégünk termékét, akkor ezt a betörők is pont ilyen könnyen megtehetik.

Nemzetközi zárfeltörő verseny

Sokan vitatják a zárfeltörés hasznát, de azt mindenképp leszögezhetjük, hogy a hobbi zárfeltörőknek nem a rongálás a céljuk, hanem a kihívás és az intellektuális megmérettetés. Ráadásul egy betörő nem fog piszmogni egy bonyolultabb zárral, inkább keres egy könnyebbet, amihez nem kell ütvefúró vagy végtelen idő. A zárfeltörők szerint, ha valaki be akar jutni az otthonunkba, azt nem az ő módszerükkel fogja megtenni, hiszen nekik nem a kihívás, hanem a lopás a céljuk. A minél halkabb és gyorsabb megoldások.

zárnyitás, zárnyitás Pécs, zárszerelés, zárszerelés Pécs, lakatos, lakatos Pécs

Meglepő, de Hollandiában már versenyt is szerveznek a zárfeltörőknek. Évente kerül megrendezésre ez az esemény, ahol amatőrök és profik mutatják meg a legújabb technikákat. Természetesen biztonsági szakemberekkel is találkozhatunk, akik a különböző zárak védelmét mutatják be. Egy egyszerű ajtózár kinyitása a profiknak egy perc alatt meg, de a biztonsági ajtókkal is elbírnak. Természetesen ehhez azért már profinak kell lenni. Ahogy a nemzetközi versenyen is elhangzik, hiába van biztonsági ajtónk, ha silány zár van benne, és ez szerintük gyakorta megesik.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 381 3800-as telefonszámon vagy a zarszervizpecs@gmail.com e-mail címen!